Ford Mustang Mach-E peli

Ford uutiset

21.2.2022
  • Ford on luonut Mustang Mach-E:hen interaktiivisen pelin, jossa pelaajat ratkaisevat tehtäviä erilaisia vihjeitä ja ohjeita seuraamalla. Peli perustuu suosittuihin pakohuonepeleihin.
  • Sovelluspohjaisessa pelissä käytetään erikoislaitteistoa, jonka avulla on mahdollista integroitua tiettyihin auton hallintaominaisuuksiin, kuten ilmastointi, kaiuttimet ja sähkötoimiset istuimet.
  • Pelin luomisessa käytettyä teknologiaa voisi olla mahdollista käyttää tulevaisuudessa todellisen jälkimarkkinasovelluksen kehittämisessä.

17.2.2022 – Pakohuonepelit ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan ja pelaajista muodostuvat joukkueet asettuneet kamppailemaan kelloa vastaan yrittäessään ratkaista vihjeitä ja paeta pelin teemahuoneesta. Nyt Ford on ottanut konseptin käyttöönsä ja soveltanut sitä täyssähköisessä Mustang Mach-E:ssä, 1 jonka hallintalaitteita hyödynnetään pelin ohjauselementteinä interaktiivisen kokemuksen luomiseksi.

Vakoojateemaisessa konseptipelissä pelaajalle annetaan salainen tehtävä, jossa tulee toimittaa paketti tiettyyn paikkaan. Tehtävien ääniohjeet annetaan auton kaiutinjärjestelmän kautta. Lisäksi auton sähkötoimiset istuimet, handsfree-takaluukku, ilmastointijärjestelmä ja ajovalot aktivoituvat pelin toimesta tai pelaajan käyttäessä niitä sopivissa kohdissa pelin aikana.

Auton ollessa liikkeessä ohjataan vain lämmittimiä ja kaiuttimia. Ja toisin kuin pakohuonepelissä, pelaajat voivat peliä menettämättä poistua autosta milloin tahansa sen ollessa turvallista. Peli on asennettu iOS-laitteeseen, joka liitetään autoon Apple CarPlayn ja Fordin itse kehittämän laitteiston avulla.

”Tämä on pientä hauskanpitoa, jolla on myös vakavasti otettava puoli. Se osoittaa, mikä voisi olla mahdollista autojen nykytekniikalla”, kertoo Carsten Starke, Technical Expert Interior Materials & Customer Experience, Ford Research & Advanced Engineering, Ford of Europe. “Kyky luoda vuorovaikutusta ajoneuvon ja kuljettajan välille voi avata uusia tapoja tutkia tulevaisuudessa myös muita käyttömahdollisuuksia, kuten interaktiivinen omistajan käsikirja tai jopa kuljettajan valmennus.”

Peli on tällä hetkellä puhtaasti konsepti, jonka on kehittänyt Ford of Europen Emerging Technology & Innovation -ryhmä yhdessä Fordin Palo Altossa Kaliforniassa sijaitsevien Software & Research ja IOT -tiimien kanssa. Peli on kehitetty havainnollistamaan, miten autojen toimintoihin voisi tutustua paremmin pelaamisen avulla. Se voi jopa näyttää esimakua tulevaisuuden sovelluksista, jotka voivat sekä viihdyttää että kouluttaa kuljettajia ja matkustajia esimerkiksi heidän odottaessaan latausasemalla akun latautumista. Tai ehkä jopa ajon aikana tulevissa autonomisissa ajoneuvoissa.

Katso lisää videolta.

Videoon on valittavissa myös suomenkielinen tekstitys.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Ford Mustang Mach-E puhtaasti sähköinen harmonisoitu toimintamatka jopa 610 km WLTP (takavetoinen 98 kWh akulla varustettu malli).

Ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukainen polttoaineen/energiankulutus määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto-Kilta Oy Lappeenranta

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto-Kilta Oy Lappeenranta